Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Διαδίκτυο I Παιδιά και γονείς



Την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016, θα εορτασθεί για 13η συνεχή χρονιά, σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day). To σύνθημα, θα είναι: «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο! (Play your part for a better internet)». 

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται, από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης, INSAFE. Στόχος είναι η προώθηση της ασφαλέστερης χρήσης των διαδικτυακών τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. 

Με αφορμή αυτό το γεγονός, μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, για τους τρόπους προφύλαξής από τους κινδύνους που ελλοχεύει, μια κατά τα άλλα απλή και χαλαρή πλοήγηση στον παγκόσμιο ιστό.
Για τον σκοπό αυτό, έχουν κυκλοφορήσει διάφορα βίντεο και ενημερωτικές σελίδες. Παρακάτω θα βρείτε ένα επιλεγμένο υλικό, για γονείς και παιδιά, όπου πληροφορεί και εξηγεί τις αθέατες πτυχές του διαδικτύου και συμβουλεύει τους επισκέπτες, για τι μπορούν να κάνουν, ώστε να μην βρίσκονται εκτεθειμένοι, όση ώρα χρησιμοποιούν το διαδίκτυο.

Το υλικό αυτό είναι χρήσιμο και για εκπαιδευτικούς. Μπορούν να κάνουν μια παρουσίαση στην τάξη, γνωστοποιώντας στους μαθητές τους πιθανούς κινδύνους των ιστοσελίδων και τους τρόπους πλοήγησης με ασφάλεια και με υπευθυνότητα. 


Ιστοσελίδες: Προσωπικά δεδομένα – Κίνδυνοι διαδικτύου



Όταν επιβεβαιώνεις κάποιον σαν φίλο σου στο facebook, τον καλείς στη ζωή σου




Προσέχω

 



Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Συμβουλές για γονείς και παιδιά 

 


Πριν δημοσιεύσεις. . σκέψου .. !!




 'Άλλα σχετικά βίντεο:














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου