Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Άλογο. Ο εναλλακτικός γονιός για το παιδί σας!





Αν έχετε φτάσει στο σημείο που τα λόγια και οι παρατηρήσεις προς το παιδί σας δεν φέρουν κανένα αποτέλεσμα και η πειθαρχία του, μοιάζει ουτοπία, τότε ίσως ήρθε η ώρα να αφήσετε τη φύση να κάνει το θαύμα της.

Δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι η επαφή του ανθρώπου με το άλογο, δρα εποικοδομητικά στην ψυχολογία του αλλά και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του, πόσο μάλλον όταν αυτό γίνει από πολύ νωρίς, σε νεαρή ηλικία.

Η ιππασία αλλά και η συνολική φροντίδα ενός αλόγου, μπορεί να προσφέρουν στο παιδί ποικίλα υγιή χαρακτηριστικά που με τις κοινές πρακτικές, δύσκολα υιοθετούνται.
Μέσα από την πολύπλευρη ενασχόληση με ένα άλογο, μικροί και μεγάλοι   φορτίζονται με θετικές συμπεριφορές.


Η φροντίδα ενός αλόγου μαθαίνει στα παιδιά να είναι υπεύθυνα. Γρήγορα συνειδητοποιούν ότι όσο πιο σωστά το περιποιηθούν τόσο πιο καλή σχέση θα δημιουργηθεί μεταξύ τους και τότε θα μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι και τις βόλτες μαζί του.

Με την ιππασία από την άλλη, μαθαίνουν να αυτοπειθαρχούνται και να συνεργάζονται. Το άλογο ως γνωστόν είναι ένα ζώο φιλικό στον άνθρωπο που όμως από την πρώτη στιγμή σου κάνει εμφανές ότι για να σε υπακούσει πρέπει να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός.

Επιπλέον, τα παιδιά γεμίζουν με αυτοπεποίθηση και ασκούνται στο να μπαίνουν στη διαδικασία να χρησιμοποιούν το μυαλό τους και να σκέφτονται πριν πράξουν κάτι.

Πάνω από όλα όμως μαθαίνουν να σέβονται και να αγαπούν! 

Τι καλύτερο λοιπόν, από το να δοκιμάσετε τα παραπάνω, στην επόμενη έξοδο με τα μικρά σας! Δεν έχετε πάρα να εντοπίστε τον ιππικό όμιλο που σας εξυπηρετεί και να ζητήσετε πληροφορίες.
Στην αρχή, ίσως να επικρατήσει το συναίσθημα του φόβου, καθώς τα άλογα είναι εκ φύσεως μεγαλόσωμα ζώα, γεγονός που πολλαπλασιάζεται στα μάτια των μικρών παιδιών. Όμως μην τα παρατήσετε. Δώστε μια δεύτερη ευκαιρία στο εγχείρημά σας και σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι, τόσο εσείς όσο και τα παιδιά σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου